Anna van der Breggen voltooit hattrick in Luik

Geplaatst op zondag 23 april 2017 om 13:53

Foto: A.S.O./T.Maheux

Anna van der Breggen heeft na de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl ook Luik-Bastenaken-Luik op haar naam geschreven. De olympisch kampioene soleerde naar de overwinning in de allereerste editie voor vrouwen.

De finale werd vandaag geopend door Roxane Knetemann. De 30-jarige dochter van Gerrie Kneteman plaatste in de aanloop naar de Rôche aux Faucons een aanval vanuit een peloton dat op de Redoute al stevig uitgedund was, maar ze kon niet mee toen Katarzyna Niewiadoma (WM3 Energie) op de beklimming naar haar toe sprong.

Slechts vier rensters wisten Niewiadoma wel te volgen: Anna van der Breggen, Elizabeth Deignan (beiden Boels-Dolmans), Elisa Longo Borghini (Wiggle High5) en Ashleigh Moolman (Cervélo-Bigla). De vijf koplopers reden naar een voorsprong van een kleine minuut, maar het verschil werd kleiner toen de Saint-Nicolas naderde.

Aan de voet was de voorsprong zelfs maar tien seconden. Dat bleek voor Van der Breggen het sein om een demarrage te plaatsen. Wat volgde was een succesvolle solo naar de finish in Ans. Net als in de afgelopen twee klassiekers ging de tweede plaats naar haar ploeggenote Deignan, Niewiadoma werd opnieuw derde.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties