Pinot pakt slotrit Tour of the Alps, eindzege voor Thomas

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 om 15:48

foto: Sirotti

De slotrit in de Tour of the Alps is gewonnen door Thibaut Pinot. De Fransman had in de straten van Trento de snelste benen van een omvangrijke groep der favorieten. De leidende positie in het eindklassement van Geraint Thomas kwam in de finale niet in gevaar. De Brit pakt de eindzege.

In de beginfase van de rit waren er de nodige schermutselingen. Verschillende renners trokken in de lastige slotetappe ten aanval, maar kregen niet veel ruimte. Op ruim vijftig kilometer van de streep begonnen de favorieten voor de eindzege zich al te bemoeien met de koers.

Omvangrijke kopgroep
Onder andere Pinot, Thomas, Scarponi, Bernal, Rolland, Landa en Pozzovivo waren vertegenwoordigd in een omvangrijke kopgroep van ongeveer twintig man. Rohan Dennis was vooraan de grote afwezige, maar hij wist ruim dertig kilometer later alsnog de aansluiting te maken. Met name Bernal werd veelvuldig door de lens van de cameramotor gegrepen. De jonge Colombiaan viel aan op de laatste grote berg en nam de daarop volgende afdaling solo voor zijn rekening.

Met nog tien kilometer te gaan werd de finale geopend door zijn landgenoot Rodolfo Torres. Op de laatste klim van de race sloeg hij een gaatje, maar na 2,5 kilometer werd hij overrompeld door de topfavorieten, nadat eerst Pozzovivo en daarna klassementsleider Thomas de gashendel vlak voor de top opentrok.

Een lange afdaling bracht de renners naar het met kinderkopjes bestrate centrum van Trento. In de bochtige stadskern van de Italiaanse plaats nam Pinot de koppositie over van BMC’er Bookwalter. De Amerikaan deed vervolgens nog een poging zijn Franse tegenstander te verslaan in de sprint, maar slaagde daar niet in. Daarachter finishte Thomas attent als derde, waarmee hij zijn tevens zijn eindzege veilig stelde.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties