‘Sky, Movistar en Bahrain Merida in de running voor Egan Bernal’

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 om 11:14

foto: Sirotti

Gianni Savio heeft bevestigd met verschillende WorldTour-ploegen in gesprek te zijn voor een transfer van Egan Bernal. De teammanager van Androni Giocattoli is bereid het contract van zijn Colombiaanse klimtalent te ontbinden. De geïnteresseerde WorldTour-ploegen moeten daarvoor wel in de buidel tasten.

Volgens Cyclingnews willen Sky, Movistar en Bahrain Merida graag de nieuwe werkgever worden van de 20-jarige Colombiaan. “We hebben verschillende aanbiedingen gehad”, bevestigt Savio, die vorig jaar een verbintenis aanging met Bernal voor vier jaar. “Zelfs voor een tussentijdse transfer deze zomer, zodat hij dit jaar al zou kunnen starten in de Ronde van Spanje.”

“Maar wij hebben besloten om hem te houden tot het einde van 2017. Ons grote doel dit jaar is het eindklassement van de Coppa Italia winnen, zodat we automatisch verzekerd zijn van een wildcard voor de Giro d’Italia, nu wij dit jaar helaas niet aan de start staan.”

In het bij de UCI geregistreerde contract met Bernal heeft Savio een ‘premio di valorizzazione’, een bonus voor ontwikkeling opgenomen. “Dat is ter erkenning van het werk dat we gedaan hebben. Ik heb Bernal gecontracteerd toen hij nog heel onbekend was en amper op de weg had gekoerst. Wij hebben hem afgelopen jaar geholpen met langzaam te ontwikkelen, dit jaar doen we hetzelfde. Ik denk dat het alleen maar goed is dat ons harde werken financieel erkend wordt.”

“Voor Bernal ben ik blij dat hij de kans krijgt om naar een grote ploeg over te stappen. We overwegen een reeks bonussen af te spreken voor als hij bepaalde wedstrijden wint, maar ik zal vooral blij en trots zijn als hij een grote ronde kan winnen”, aldus Savio.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties