Montaguti wint in Tour of the Alps

Door Youri IJnsen, donderdag 20 april 2017 om 16:17

foto: Sirotti

Matteo Montaguti heeft de vierde etappe in de Tour of the Alps 2017 gewonnen. De 33-jarige Italiaan van AG2R La Mondiale was in de straten van Cles de snelste man van de favorietengroep. Hij versloeg Thibaut Pinot en Rohan Dennis in de sprint. Geraint Thomas blijft de leider.

Vroege vlucht zorgt voor bloedstollende finale
Vanuit het vertrek vormde zich direct een sterke kopgroep. Jérémy Roy (FDJ), neoprof Kilian Frankiny (BMC), Davide Villella (Cannondale-Drapac), Simone Andreetta en Stefano Pirazzi (beiden Bardiani-CSF Inox) werkten goed samen, maar op de laatste beklimming van de dag spatte de kopgroep uiteen. Pirazzi was de sterkste, maar in de afdaling kon Frankiny terugkeren.

Vanuit het peloton demarreerde Hubert Dupont, die na een kilometerslange achtervolging het gat van anderhalve minuut dichtreed. Er leek voor de vluchters geen vuiltje aan de lucht, maar door hard werk van Dario Cataldo (Astana) strandde het trio aanvallers onder de vod van de laatste kilometer. In een spurt met niet-sprinters bleek Montaguti vervolgens over de snelste benen te beschikken.Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties