Oppermachtige Valverde schiet voor de vijfde keer raak in Waalse Pijl

Door Youri IJnsen, woensdag 19 april 2017 om 16:47

foto: Sirotti

Alejandro Valverde was al recordhouder in de Waalse Pijl en heeft daar in 2017 nog een schepje bovenop gedaan. De bijna 37-jarige Spanjaard wist voor de vijfde keer in zijn carrière de Muur van Huy als snelste op te rijden. Daniel Martin en Dylan Teuns mochten mee op het podium. Robert Gesink was de beste Nederlander op plek vijftien.

Zestal kleurt de dag
In de eerste kilometers bundelden twee drietallen de krachten. Een kopgroep van zes vormde zich: Yoann Bagot (Cofidis), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Olivier Pardini (WB-Aqua Protect-Veranclassic), Fabien Doubey (Wanty-Groupe Gobert) Romain Guillemois (Direct Energie) en Daniel Pearson (Aqua Blue Sport). Zij verzamelden een maximale voorsprong van een dikke zes minuten, maar Movistar had de touwtjes stevig in handen. In de bevoorrading kwam Michael Valgren hard ten val, waardoor zijn koers erop zat.

Jungels strandt in zicht van de haven
Op een kleine veertig kilometer voor het einde zat de vlucht erop. Alessandro De Marchi besloot aan te vallen. Hij verzamelde snel een voorsprong van twintig seconden. Bob Jungels waagde vanuit het peloton de sprong. Niet veel later liet de Luxemburgs kampioen zijn Italiaans kompaan achter en ging hij solo opzoek naar de zege. Het zag er heel even goed uit, toen Jungels bijna een minuut voorsprong had op tien kilometer voor het eind. De rekenmeesters in het peloton hadden hun zaken echter op orde. Op de Muur van Huy werd Jungels gegrepen en daarna was het de piepjonge David Gaudu (20) die de knuppel in het hoenderhok smeet. Valverde schoof in zijn wiel, wipte erover heen en won met een straatlengte voorsprong.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties