Thomas boekt dubbelslag na één-tweetje van Sky in Tour of the Alps

Door Youri IJnsen, woensdag 19 april 2017 om 14:45

foto: Sirotti

Geraint Thomas heeft de derde etappe in de Tour of the Alps op zijn naam geschreven. De 30-jarige Brit van Sky sprong in de laatste honderden meters weg bij zijn ploeggenoot Mikel Landa en Domenico Pozzovivo. Landa kwam in het wiel van Thomas over de streep. Thibaut Pinot werd vijfde en verliest zijn leiderstrui aan de Brit.

Drietal kan groot favorietengevecht niet voorkomen
In de eerste wedstrijdkilometers slaagde er een drietal in een vrijgeleide van het peloton te krijgen. Filippo Fortin (Tirol), Leigh Howard (Aqua Blue Sport) en Davide Orrico (Sangemini-MG.Kvis) kozen het hazenpad en name enkele minuten voorsprong. Oricco liet op de voorlaatste beklimming van de dag zijn medevluchters achter. Vanuit de achtergrond kwam bergtruidrager Alexander Foliforov opzetten, maar hij kreeg niet heel veel ruimte.

Op zeven kilometer werd de eenzame koploper teruggepakt, waarna de favorieten elkaar bestookten. Pozzovivo en Landa muisden er vanonder op vijf kilometer voor de aankomst. In de laatste twee kilometer reed Thomas met een machtige versnelling naar de twee toe, om hen in de laatste honderden meters achter te laten. Landa keerde nog wel terug op het wiel; de Spanjaard en de Brit vormen voor Sky het kopmanschap in de aankomende Giro d’Italia.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties