Van der Breggen boekt drie op een rij in Waalse Pijl

Door Youri IJnsen, woensdag 19 april 2017 om 14:12

foto: WielerFlits

De Waalse Pijl voor vrouwen 2017 is gewonnen door Anna van der Breggen. De 27-jarige Nederlandse van Boels-Dolmans behield op de Muur van Huy solo haar voorsprong. Ze liet Lizzie Deignan en Katarzyna Niewiadome net als in de Amstel Gold Race achter zich. Van der Breggen, die gisteren haar verjaardag vierde, won ook de laatste twee edities.

Moonen lost vrijwel direct
De koers was nog geen tien kilometer onderweg toen de eerste rensters al moesten lossen uit het peloton. Een van hen was onze landgenote Puck Moonen, die uitkomt voor Lotto Soudal Ladies. Kort daarna ging een viertal op avontuur. Zij verzamelden al snel een voorsprong van zo’n twee minuten. Vanwege de stevige wind stond de achterdeur in het peloton wagenwijd open en meerdere rensters waaiden er daardoor al vroegtijdig af.

Van der Breggen solo
Met nog vijftig kilometer te gaan bundelden Boels-Dolmans, Sunweb en Wiggle High5 de krachten en werd de voorsprong van de vier dames voorop al snel gehalveerd. Op veertig kilometer van de streep sprong Zuid-Afrikaanse kampioen Ashleigh Moolman-Pasio naar de kop toe. Net na de eerste keer Muur van Huy kwam echter alles weer samen. Marie Vilmann (Cervélo-Bigla) en Tatiana Riabchenko (Lares-Waowdeals) sprongen daarna weg. Op de Côte de Cherave sprongen Niewiadoma, Deignan en Van der Breggen op en over de twee koplopers. Net voor de voet van de laatste keer Muur van Huy plaatste Van der Breggen een demarrage. Die inspanning kon ze volhouden tot op de streep, waardoor ze alleen aankwam.


Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Profiteer nu van grote kortingen op POC fietsbrillen

Sportvoedig bijna op? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Reacties Toon reacties Verberg reacties