Gesink: “Stiekem hoop ik op iets extra’s tijdens Muur van Huy”

Door Youri IJnsen, woensdag 19 april 2017 om 13:30

foto: Sirotti

Robert Gesink eindigde als 20- en 21-jarige als negende en vierde in de Waalse Pijl. Nadien kon de kopman van LottoNL-Jumbo dat nooit meer herhalen. Toch doet hij woensdagmiddag een nieuwe poging. Na een hoogtestage is de Waalse Pijl toegevoegd aan zijn programma. “Het lijkt alsof je op jonge leeftijd net iets dieper kunt gaan”, zegt hij in De Telegraaf.

Test
Dat Gesink deze koers meepakt, is niet louter toeval of uit noodzaak geboren. “Testresultaten wijzen uit dat ik direct na een hoogtestage goed ben”, vertelt onze landgenoot, die net terug is van vijftien dagen trainen in Andorra. “We hebben dat nog nooit echt in een wedstrijd getoetst. Eigenlijk stond de Waalse Pijl niet op mijn programma, maar ik ben nu toch benieuwd hoe goed ik daadwerkelijk na zo’n voorbereiding ben. Het kan goed gaan, maar ik realiseer me eveneens dat het verkeerd kan gaan. Stiekem hoop ik dat ik door deze voorbereiding net iets extra’s heb. Op de Muur van Huy zul je tijdens de finaleklim geen overschot aan zuurstof hebben en daar heb ik de afgelopen twee weken juist op getraind.”

Over Amstel Gold Race: “We moeten keuzes maken”
De afgelopen weken kregen de Nederlandse toppers kritiek over het feit dat zij met name de Amstel Gold Race links laten liggen. Gesink weerlegt dat: “Wanneer we straks met z’n allen willen juichen in de Giro d’Italia en de Tour de France moeten er keuzes worden gemaakt. Als ik naar mezelf kijk dan moet ik concluderen dat ik helaas geen Peter Sagan, Greg Van Avermaet of Alejandro Valverde ben. Mannen die overal kunnen rijden en overal goed zijn. Dat werkt bij mij averechts. Ik ben iemand die bewust naar periodes moet toeleven. Straks zijn de Tour en hopelijk ook de Vuelta nog belangrijke doelen voor mij. Wil ik voldoende rust nemen en straks voor de Tour ook nog een hoogtestage inplannen, dan moet je deze klassiekers overslaan.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties