Niki Terpstra mag training hervatten

Door Youri IJnsen, donderdag 20 april 2017 om 11:45

foto: Sirotti

Niki Terpstra heeft groen licht gekregen om zijn training weer op te pakken. Onze landgenoot van Quick-Step Floors kwam tijdens Parijs-Roubaix hard ten val en liep daarbij een aantal wonden en verschillende kneuzingen op. De laatste onderzoeken wezen uit dat de ergste kwetsuren achter de rug zijn, vertelt hij aan De Telegraaf. Op zijn eigen Facebook-pagina geeft de Noord-Hollander echter aan dat hij toch nog te veel hinder ervaart.

Gekneusde nier
Bij de val kneusde Terpstra onder meer zijn nier, net als Philippe Gilbert afgelopen zondag in de Amstel Gold Race deed.  “In mijn urine zaten geen bloedsporen meer in, waardoor ik weer rustig de training mag oppakken”, vertelt de drievoudig Nederlands kampioen. Fietsenmerk Specialized nam de verantwoordelijkheid voor Terpstra’s val.

Update 20/04, 11.45 – Trainen komt nog te vroeg
Het gaat toch nog iets langer duren voordat Terpstra weer op de fiets zit. Dat schrijft hij op Facebook. “Ik heb gisteren op mijn stadsfiets de kinderen uit school gehaald. Het waren mijn eerste honderden meters op de fiets in tien dagen. Maar het was te lang en te snel. Ik heb nog meer tijd nodig om te herstellen.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties