Van der Breggen: “Het was een perfect scenario voor mij”

Door Nick Doup, zondag 16 april 2017 om 14:32

foto: Sirotti (archief)

Anna van der Breggen kon in de finale van de Amstel Gold Race optimaal profiteren van de koerssituatie. Dat zegt de regerend olympisch kampioene na afloop bij de NOS. Dankzij goed werk van haar ploeggenote Lizzie Deignan zag ze kans weg te springen.

“We wisten dat we de koers hard moesten maken, omdat de andere ploegen op ons wiel rijden”, zegt Van der Breggen, die op de Bemelerberg de oversteek maken naar de kopgroep. “Ik kon heel mooi van achteren eroverheen springen. Het is altijd een gok, maar het was genoeg. Dat is super tof!”

“Het was een perfect scenario zo, mooi”, aldus de Europese kampioene. “Als je de Cauberg oprijdt met zoveel mensen langs de kant, dan hoor je helemaal niets meer. Dat geeft echt kippenvel. Dit is gewoon mooi en hier keken we heel lang naar uit. Ik denk dat we een heel mooie wedstrijd hebben laten zien en dat doen we graag. Dat we dat nu hebben, tussen de mannen is heel mooi. Dit is natuurlijk wel leuker dan de mannenwedstrijd en dat kunnen de mensen nu ook zien.”

Meer video’s zien uit het peloton? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!
En kijk morgen om 20.30 uur naar WielerFlits Live


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties