Albasini zegeviert in tweede rit door het Baskenland

Door Youri IJnsen, dinsdag 4 april 2017 om 17:55

foto: Kramon/ORICA-BikeExchange (archief)

Michael Albasini heeft de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland 2017 op zijn naam geschreven. De 36-jarige Zwitser van Orica-Scott was in Eltziego de snelste in een massasprint. Hij liet Maximiliano Richeze en Sean De Bie achter zich. Michael Matthews blijft de leider in het klassement.

Tweetal kleurt de dag
Vroeg op de middag besloten twee renners het avontuur op te zoeken. Luis Ángel Maté (Cofidis) en de Uruguayaan Fabricio Ferrari (Caja Rural-RGA Seguros) bundelden de krachten. De Spanjaard pikte onderweg de bergpunten mee, terwijl Igor Antón en bergtrui-drager Yoann Bagot in het peloton steeds de resterende punten binnen harkten. Maté gunde op zijn beurt dan Ferrari de tussensprints.

Razendsnelle finale
De voorsprong van de twee koplopers hield na de tweede beklimming van de dag niet over. Slechts twee minuten scheidde het peloton op dat moment van de vluchters. Hun liedje was dan ook – op zestien kilometer voor het einde – vrij snel over. In de finale werd er snoeihard gereden en in dalende lijn haalde het peloton hoge snelheden. In de massasprint die volgde was Albasini vervolgens de beste.


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties