Davide Cimolai verslaat Nacer Bouhanni in openingsetappe Catalonië

Geplaatst op maandag 20 maart 2017 om 17:01

foto: Sirotti

De eerste etappe in de Ronde van Catalonië is gewonnen door Davide Cimolai. De Italiaan versloeg dankzij een jumpje op de streep Nacer Bouhanni.

De ontsnapping van de dag kwam op naam van vier vluchters. Zij wisten weg te rijden nadat de drie eerste vluchters waren teruggehaald. Bij het begin van de televisie-uitzending reden Pierre Rolland, Antonio Nibali, Murilo Affonso en Magno Nazaret in de kopgroep. Hun voorsprong was nimmer geruststellend.

Jetse Bol in de aanval
Op de Coll Formic, met 1145 meter het hoogste punt van de dag, probeerden enkele renners naar de kopgroep te rijden, waaronder Nederlanders Jetse Bol en Marco Minnaard. Bol wist vervolgens samen met de Fransman Axel Domont de leiding over te nemen. Met nog 25 kilometer te rijden werd ook dit tweetal weer teruggepakt.

Met nog vijf kilometer te rijden deed Cyril Gautier een moedige poging de sprint te ontlopen. Na twee kilometer spartelen werd hij door toedoen van Dimension Data weer ingelopen. Vervolgens deed Peter Kennaugh eenzelfde poging maar ook hij was niet opgewassen tegen het voortrazende peloton.

In de eindsprint verprutste André Greipel zijn kansen en kwam Bouhanni net iets te vroeg op kop. Cimolai wist vervolgens vlak voor de streep net zijn wiel voor dat van de Fransman te steken. De dagzege is daardoor niet voor Cofidis maar voor de grote concurrent FDJ.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties