Michal Kwiatkowski: “Kan kasseikoersen niet met klimklassiekers combineren”

Geplaatst op maandag 20 maart 2017 om 11:19

Een wielrenner moet keuzes maken en voor Michal Kwiatkowski betekent dat geen kasseiklassiekers dit jaar. De kersvers winnaar van Milaan-San Remo vertelt bij Sporza over zijn knappe overwinning en de doelen voor het vervolg van zijn seizoen.

“We gingen wel voor de overwinning, maar niemand verwachtte dat de koers op deze manier zou eindigen. Ik was er met Viviani als kopman, maar ik had nooit gedacht dat ik zo’n grote koers zou winnen”, blikt de 26-jarige renner terug op de winst van zijn eerste monument. “Tegen Peter (Sagan, red.) koersen is zeer hard. Iedereen weet dat hij van een andere planeet is en op een fiets alles kan doen wat hij wil. Dat heeft hij getoond op de Poggio.”

Kwiatkowski mikt dit jaar vol op de klimklassiekers. Om daar goed te zijn moet hij de Vlaamse kasseienkoersen aan zich voorbij laten gaan. “Ik wens Peter veel succes in de kasseiklassiekers. Ik pas voor die koersen. Dat vind ik erg jammer, maar ik moet me specialiseren. Ik mik op een goed resultaat in de Ardennen en kan beide koersen niet combineren.”

“Het is ongelofelijk om in België te koersen. Sommige mensen beseffen niet hoe populair deze sport in België is. Daarom is het zo hard dat ik die koersen zal missen, want je mist dan de sfeer. Maar ik wou dat die koersen bij het begin of het einde van het seizoen lagen, zodat je meer mogelijkheden had. Maar ik kom vroeg of laat wel weer in Vlaanderen koersen.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties