Coryn Rivera bezorgt Sunweb zege in Trofeo Alfredo Binda

Door Nick Doup, zondag 19 maart 2017 om 17:01

© Team Sunweb

Coryn Rivera is de winnares geworden van de Trofeo Alfredo Binda. De kleine Amerikaanse van Sunweb was na 131 kilometer koers als eerste aan de meet in Cittiglio. Ze volgt daarmee Elizabeth Deignan op op de erelijst van de Women’s WorldTour-koers. Arlenis Sierra van de Astana-vrouwen werd tweede, Cecilie Uttrup Ludwig eindigde op plek drie.

Stultiens in de tegenaanval
Van een serieuze kopgroep is geen sprake geweest. Drie thuisrijders kregen een kleine minuut voorsprong, maar op het lastige lokale circuit werd hun poging snel tenietgedaan. Vervolgens ging Jessica Allen ging op het lokale circuit voor de solo. De renster van Orica-Scott werd met nog twee rondes te gaan door Sabrina Stultiens (Sunweb) teruggepakt. In haar kielzog nam de Nederlandse het peloton mee, dat door het hoge tempo en het golvende parcours in stukken uiteen brak.

Vos komt niet weg
Bij het ingaan van de slotronde had een viertal met Marianne Vos een kleine voorsprong, maar het peloton stond dat niet toe. Katrin Garfoot kreeg die ruimte wel, maar zij werd in de laatste tien kilometer in de kraag gevat. Een flink uitgedund peloton stormde vervolgens op de laatste rechte lijn af, waarna Coryn Rivera van kop af de sprint won. De beste Nederlandse was Chantal Blaak (Boels-Dolmans) op de vierde plek.

Eerder op de dag viel er in Cittiglio nog iets te juichen voor Nederland. Lorena Wiebes won de Trofeo Binda voor junioren meisjes.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties