Daniel Martin kopman Quick-Step Floors in Catalonië

Door Nick Doup, zondag 19 maart 2017 om 14:36

Martin won vorig jaar de aankomst op La Molina - foto: © Etixx-Quick-Step/Tim De Waele (archief)

Quick-Step Floors zet in de Ronde van Catalonië vol in op Daniel Martin. De Ierse kopman won vorig jaar de etappe naar La Molina en eindigde tevens als derde in het eindklassement. “We hebben er vertrouwen in dat we een nieuw mooi resultaat kunnen behalen”, zegt ploegleider Geert Van Bondt in aanloop naar de rittenkoers.

“We hebben grote ambities met Dan. Hij heeft dat al laten zien met een goede vorm in Parijs-Nice”, aldus De Bondt. “Het hele team is er voor hem, maar sommige etappes passen ook bij de kwaliteiten van Gianluca Brambilla en Petr Vakoc. Zij zullen daar ook hun kansen krijgen op een goed resultaat.”

De veertig kilometer lange ploegentijdrit op dag twee zal van groot belang zijn. “We zijn ons ervan bewust dat dit een grote rol gaat spelen in de eindstand van de Ronde van Catalonië, dus ons doel is om daar in de top drie te eindigen. De twee aankomsten bergop komen daarna pas, maar als je ongeveer een halve minuut verliest in de ploegentijdrit, wordt het lastig om die tijd nog terug te pakken. We zullen ons huiswerk goed moeten doen”, kijkt De Bondt vooruit.

Julian Alaphilippe start hier niet. De Fransman, die gisteren nog derde werd in Milaan-San Remo, rijdt begin april de Ronde van het Baskenland.

Selectie Quick-Step Floors voor de Ronde van Catalonië 2017
flag-it Gianluca Brambilla
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Laurens De Plus
flag-ie Daniel Martin
flag-es Enric Mas
flag-de Maximilian Schachmann
flag-be Pieter Serry
flag-cz Petr Vakoc


Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Profiteer nu van grote kortingen op POC fietsbrillen

Sportvoedig bijna op? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Reacties Toon reacties Verberg reacties