“Moment van slecht positioneren” schakelt Matthews uit

Door Nick Doup, zondag 19 maart 2017 om 09:19

foto: Sirotti

Michael Matthews was de absolute kopman voor Sunweb in Milaan-San Remo, maar hij strandde op plek twaalf. Tom Dumoulin reed kilometers lang een stevig tempo op kop in dienst van de Australiër. “We wilden de koers hard maken en zorgen dat hij dan kon meeschuiven met Peter Sagan en die andere mannen”, zegt de Limburger na afloop tegen het Algemeen Dagblad.

Na de late aanval van wereldkampioen Sagan op de Poggio, konden alleen Michal Kwiatkowski en Julian Alaphilippe de oversteek maken. Dumoulin miste zijn ploeggenoot daar: “Ik weet niet of hij de benen niet had of ingesloten raakte.”

“Het waren zeker niet de benen”, reageert Matthews tegenover het AD. “Vlak voordat Sagan sprong, raakte ik wat ingesloten. Ik zat achter een paar andere renners en kon niet mee. Een moment van slecht positioneren. Je weet dat Sagan en die anderen er voor gaan in de afdaling, want ze hebben allemaal kans op het podium. En in het peloton zaten de sprinters, dus niemand wil rijden om terug te komen. Dan weet je dat het over is.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties