LottoNL-Jumbo zonder resultaat in Milaan-San Remo

Door Nick Doup, zondag 19 maart 2017 om 08:17

Jos van Emden eindigde als 22ste - foto: Sirotti (archief)

LottoNL-Jumbo was nagenoeg onzichtbaar in Milaan-San Remo. De enige WorldTour-ploeg uit ons land leverde met Jos van Emden (22ste) wel de beste Nederlander af. Van thuisrijder Enrico Battaglin werd in de finale nog het meest verwacht. “Helaas ontbrak het hem aan de benen om überhaupt nog mee te sprinten”, zegt ploegleider Addy Engels na afloop in het persbericht.

“We hadden zeker geen topfavoriet, maar je hoopt dan wel op een mooi resultaat voor Juan José Lobato of Battaglin”, legt Engels uit. “Uiteindelijk komen we met drie man in de eerste groep over de Poggio. Voor Bram Tankink en Jos van Emden was dat een positieve verrassing. Dat Battaglin erbij zou zitten hadden we wel verwacht. Met behulp van zijn ploeggenoten had hij een mooie kans op een goed resultaat. Helaas ontbrak het hem aan de benen om überhaupt nog mee te sprinten.”

Engels ziet wel een goede ontwikkeling voor de aanstaande klassiekerperiode. “Van Emden en Tankink zijn boven zichzelf uitgestegen. Bram heeft zoiets wel vaker gedaan, maar na Parijs-Nice was het een vraagteken hoe zijn rug het zou houden. Jos rijdt al heel wat jaren rond en dit is de eerste keer dat hij in de eerste groep naar de finish rijdt. Dat is hoopgevend voor de wedstrijden die komen. Helaas hebben we het nu over Milaan-San Remo en daar hebben we vandaag geen resultaat behaald.”


Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Profiteer nu van grote kortingen op POC fietsbrillen

Sportvoedig bijna op? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Reacties Toon reacties Verberg reacties