Laurent Pichon wint Classic Loire Atlantique

Geplaatst op zaterdag 18 maart 2017 om 17:00

Foto: Sirotti

Laurent Pichon heeft de Classic Loire Atlantique op zijn naam geschreven. De Fransman van Fortuneo-Vital Concept was in de finale weggesprongen en hield knap stand.

De wedstrijd werd gekleurd door een kopgroep van drie man. Marc Fourneir (FDJ), Kévin de Cunff (HP BTP-Auber 93) en Benoît Cosnefroy (Franse selectie) reden naar een maximale voorsprong van vijf minuten, maar dat bleek niet voldoende om vooruit te blijven. Het trio kreeg op dertig kilometer van het einde gezelschap van veertien andere renners, waaronder Thomas Voeckler (Direct Energie). Even later kwamen daar nog eens zes man bij. Deze groep mocht met achttien seconden voorsprong beginnen aan de slotronde van ruim zestien kilometer.

Het peloton wist echter weer terug te keren, waardoor de koers opnieuw kon beginnen. Franck Bonnamour (Fortuneo-Vital Concept) maakte daar handig gebruik van door aan te vallen. Hij werd echter vrij snel bijgehaald, waarna zijn ploegmaat Laurent Pichon een versnelling plaatste. Pichon wist wél vooruit te blijven en boekte zo zijn eerste profzege. Daarachter eindigden Thomas Boudat en Hugo Hofstetter als respectievelijk tweede en derde.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties