Colbrelli: “Liever een duel met Sagan dan met Gaviria”

Geplaatst op zaterdag 18 maart 2017 om 09:11
Sonny Colbrelli

Foto: ASO

Sonny Colbrelli is na zijn knappe overwinning in Parijs-Nice één van de belangrijkste outsiders voor Milaan-San Remo. De Italiaan weet dat het niet eenvoudig wordt om Peter Sagan en Fernando Gaviria te verslaan, maar hij hoopt dat Sagan te veel naar Gaviria gaat kijken. Dat zou hem namelijk een kans geven.

“Ik ben er vrij zeker van dat Sagan niet gaat wachten op een sprint”, aldus Colbrelli tegenover Cyclingnews. “Hij is de enige ‘kampioen’ in het peloton. Sagan is als Merckx, maar hij weet dat Gaviria hem kan verslaan in de spurt.”

“Eerlijk gezegd heb ik liever een duel met Sagan dan met Gaviria. Maar tegen wie je ook op moet boksen, je moet altijd gefocust een koelbloedig blijven. In 2014 werd ik zesde, maar toen deed ik te veel in aanloop naar de sprint en daar betaalde ik uiteindelijk de rekening voor.”

Colbrelli hoopt vandaag op een sprint met een zo klein mogelijke groep. “Ik zou graag een erg hoog tempo zien op de Cipressa en de Poggio om van zo veel mogelijk sprinters af te komen. Na zeven uur koers gaat het niet alleen om snelheid.”


Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Profiteer nu van grote kortingen op POC fietsbrillen

Sportvoedig bijna op? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Reacties Toon reacties Verberg reacties