Van Zandbeek: “Strandracen moet professioneler”

Door Youri IJnsen, vrijdag 17 maart 2017 om 11:00
Ronan van Zandbeek

foto: Orange Pictures / Jos Kafoe

Ronan van Zandbeek werd afgelopen zaterdag op Ameland Nederlands kampioen strandracen. De laatste jaren investeert de KNWU in deze wat kleinere tak van de wielersport. Er is sinds 2013-2014 een NK in deze discipline en ook de Eneco Hollandse Wind Strandracecompetitie werd in diezelfde winter gelanceerd. Van Zandbeek waardeert de moeite, maar vertelt morgen in het Weekendinterview wel wat er moet veranderen.

Innovatie
Van Zandbeek is zelf initiator van de Invicta-strandraceploeg. Hij en zijn team zijn achter de schermen druk bezig met een innovatief plan om het strandracen naar een hoger plan te trekken. Dat is ook nodig, vindt de Noord-Brabander. “De kwantiteit aan wedstrijden is goed. Vanaf nu moet kwaliteit de boventoon gaan voeren. De buitenwereld en de wielervolgers moeten het strandracen als een professionele discipline zien.”

Een van de zaken die professioneler moeten, is het NK. Deze vond afgelopen weekend plaats op Ameland, terwijl de volgende editie al over negen maanden plaatsvindt in Castricum. “Het is niet professioneel als ik tegen mijn sponsor zeg: ‘Ik moet mijn NK-trui al na drie wedstrijden weer inleveren’. We moeten het aantrekkelijker maken. De KNWU doet heel veel goede dingen. Het is professioneler geworden, maar het is nu al twee jaar tijd voor een nieuwe stap. Het mag nu niet blijven hangen.”


De oplossingen die Van Zandbeek aandraagt, lees je morgen in het Weekendinterview van WielerFlits.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties