Renners die op voetpad reden in Omloop Het Nieuwsblad mogelijk alsnog beboet

Geplaatst op maandag 27 februari 2017 om 18:29

foto: Marcel Koch

De renners die zaterdag in Omloop Het Nieuwsblad op het voetpad reden, riskeren mogelijk alsnog een boete. Sporza sprak met UCI-commissaris Guy Dobbelaere en die zegt: “Dat kan wel nog een staartje krijgen.”

De reglementen van de UCI stellen dat renners die op een voetpad of afgesloten fietspad rijden dienen te worden gediskwalificeerd. Echter de kopgroep met onder andere Peter Sagan en Greg Van Avermaet uit koers halen, is volgens Dobbelaere een stap te ver. “Hen daarvoor uitsluiten zou te zwaar geweest zijn”, zegt hij.

“Ik kan die kritiek zeker begrijpen. Ofwel is het iedereen die dat doet, ofwel niemand. De achtervolgers hadden de pech dat er een commissaris in de buurt was. De brave renners zijn op de kasseien gebleven, de “stoutere” renners hebben van de situatie geprofiteerd.”

“Maar het is misschien best dat het eens echt goed bekeken wordt hoe we kunnen voorkomen dat dergelijke dingen nog gebeuren. In de Ronde van Vlaanderen doen we dezelfde weg, maar dan is het fietspad afgesloten door dranghekken.”

Wie op een afgescheiden fietspad rijdt, kan daarvoor volgens de regels een boete krijgen. De UCI gaat nu bekijken of ze dat ook gaan doen. “Er is zeker een rapport opgesteld en dat is naar de UCI gestuurd. Die beslist nu of dat al dan niet naar de disciplinaire commissie zal gaan. Dat kan wel nog een staartje krijgen. De namen van de renners hebben daarbij geen belang, het gaat om het principe”, volgens Dobbelaere.


Laat je niet natregenen! B-Twin fietsregenjas voor maar € 39,99

Reacties Toon reacties Verberg reacties