Roompot-Nederlandse Loterij verrast niet in openingsweekend

Geplaatst op maandag 27 februari 2017 om 12:02

foto: Marcel Koch

Met een mannetje in de aanval in Omloop Het Nieuwsblad (Brian van Goethem) en Kuurne-Brussel-Kuurne (Sjoerd van Ginneken) presteerde Roompot-Nederlandse Loterij volgens verwachting in het Vlaamse openingsweekend. Een uitschieter met Pim Ligthart en Raymond Kreder bleef uit.

De Nederlandse ProContinentale ploeg kwam zaterdag, net als veel andere ploegen, niet ongedeerd uit de strijd. Onder andere Berden de Vries raakte betrokken bij de massale val op de kasseien van de Donderij. Hevige spierpijn weerhield hem een dag later in Kuurne van een uitschieter. Tot grote teleurstelling van de Drent, want naar eigen zeggen beschikte hij de afgelopen tijd over goede benen.

De meest opzienbarende prestatie werd geleverd door Taco van der Hoorn. De 23-jarige aanwinst, die vorige week nog in de Ronde van de Algarve pas in het zicht van de finish werd teruggehaald, reed dit weekend beide wedstrijden. En niet onverdienstelijk met een 33e plaats in de Omloop en 46e plaats in Kuurne. “Op dit niveau als neoprof zo’n wedstrijd rijden, is heel knap”, was ploegleider Michel Cornelisse lovend over zijn pupil.

Voor Pim Ligthart werd het een weekend om snel te vergeten. De 28-jarige renner vertrok deze winter bij Lotto Soudal om meer voor eigen kansen te kunnen strijden, maar op de sleutelmomenten kwam hij tekort of was hij al achteropgeraakt door pech. In Kuurne werd in het geval van een sprint op Raymond Kreder gemikt, maar net als het merendeel van de andere ProContinentale en WorldTour-ploegen mistte hij de slag op de Oude Kwaremont. Het achtervolgende peloton kwam uiteindelijk in de straten van Kuurne nog dichtbij maar koplopers wisten uit de greep van de grote groep te blijven. Kreder finishte uiteindelijk als 25ste.

Roompot-Nederlandse Loterij kan terugkijken op een geslaagd Vlaams openingsweekend

  • Eens (54%, 383 stemmen)
  • Oneens (46%, 324 stemmen)

Aantal stemmen: 707

Stem

Brian van Goethem na Omloop Het Nieuwsblad 2017Sjoerd van Ginneken na Kuurne-Brussel-Kuurne 2017

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties