Schade valt mee bij gevallen Tom Boonen

Geplaatst op zaterdag 25 februari 2017 om 18:06

foto: Marcel Koch

Tom Boonen had vandaag de allerlaatste kans om eens de Omloop Het Nieuwsblad te winnen, maar twee valpartijen gooiden roet in het eten. De Belg moest voortijdig de wedstrijd verlaten. Hij hoeft zich echter geen zorgen te maken over de rest van zijn (nog korte) seizoen. De lichamelijke schade valt namelijk mee. Dat vertelt Boonen tegenover Het Laatste Nieuws.

“Ik ga morgen hoe dan ook starten en zien hoe het met mijn knie gaat, maar morgen probeer ik in Kuurne opnieuw te winnen”, aldus Boonen. De pijnlijke knie houdt hij over aan de eerste valpartij. “Die eerste crash sloeg nergens op”, zegt hij daarover. “Dat is een gebrek aan vakkennis en metier bij sommige renners. Ik zat in derde positie om de bocht uit te draaien, keek een paar seconden naar links kijken om te zien of iedereen nog goed zat van de jongens en die gast voor mij ging gewoon naar links en dan naar rechts en reed zo los mijn voorwiel onderuit. Dat is het lompste wat je kunt doen. Dat is zoals een vrachtwagen die op de rechterrijstrook naar links gaat en dan direct terug naar rechts.”

Het tweede incident viel mee. “Ik weet eigenlijk niet meer precies hoe die tweede val gebeurd is. Dat was ook vooraan in het peloton. Ik ben zelf niet gevallen, maar ze zijn op mijn fiets ingereden. Mijn wiel was kapot en mijn versnellingsapparaat was afgebroken. Ik moest wachten op een andere fiets en dat duurde nogal lang. Bij die tweede val heb ik de grond niet geraakt. Ik heb wel mijn knie en schouder bezeerd bij de eerste crash. Ik dacht: ik rijd gewoon door en dan zien we wel hoe het gaat. Ik had er niet echt veel last van.”


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties