Mauro Finetto wint Classic de l’Ardèche, Budding achtste

Geplaatst op zaterdag 25 februari 2017 om 16:47

foto: Sirotti

Mauro Finetto heeft vandaag de Faun Environnement-Classic de l’Ardèche op zijn naam geschreven. De Italiaan van Delko Marseille Provence KTM bleek na een lastige finale over de beste benen te beschikken. Mattia Cattaneo en Francesco Gavazzi (beiden Androni Giocattoli-Sidermec) zorgden voor een volledig Italiaans podium in de Franse koers.

In de openingsfase van de wedstrijd kregen vandaag vijf renners een vrijgeleide van het peloton. Hubert Dupont (AG2R La Mondiale), Romain Le Roux (Armée de Terre), Loïc Chetout (Cofidis), Andrea Vendrame (Androni Giocattoli-Sidermec) en Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice) vormden in het zuiden van Frankrijk de vlucht van de dag.

Het vijftal reed naar een maximale voorsprong van ruim vijf minuten, maar dat bleek niet voldoende. Dupont werd op twintig kilometer van het einde als laatste van de koplopers ingerekend door een ondertussen uitgedund peloton. Daarna was alles weer te herdoen.

Wat volgde was een slotfase met vele aanvallen. Onder meer Pierre Latour (AG2R La Mondiale) en Lilian Calmejane (Direct Energie) probeerden weg te rijden, maar ze werden allebei ingerekend, waarna de overwinning ging naar Finetto. Martijn Budding (Roompot-Nederlandse Loterij) was vandaag de beste landgenoot op een achtste plaats.

Het volledig Italiaanse podium – foto: Sirotti


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties