Sep Vanmarcke hoopt op slecht weer in de Omloop: “Hoe sneller de koers openbreekt”

Geplaatst op vrijdag 24 februari 2017 om 08:37
Sep Vanmarcke

Foto: Slipstream Sports

Van Sep Vanmarcke mag het zaterdag stormen in Omloop Het Nieuwsblad. “Ik ben iemand die beter wordt naarmate het weer slechter wordt”, zegt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. “Hoe slechter het weer, hoe sneller de koers openbreekt. De vermoeidheid speelt dan ook een grotere rol. Kortom, het wordt er dan alleen maar selectiever op.”

Na een jaar afwezigheid rijdt Vanmarcke weer het Vlaamse openingsweekend. Vorig jaar bleef hij thuis om zijn vormpiek uit te stellen. “Ik ben er dit jaar opnieuw bij, nadat ik vorig jaar bewust de Belgische openingsklassieker links liet liggen. In 2015 had ik me voorgenomen grote koersen te winnen en was ik eigenlijk veel te vroeg in vorm, zodat ik niet echt op het voorplan kwam tijdens de ‘monumenten'”, noteerde Het Laatste Nieuws. “Dat wou ik in 2016 niet tegenkomen. Vandaar. Nu kies ik ervoor om de Omloop weer te rijden. Ook al omdat ik nu voor een nieuwe ploeg rijd en ik vind het belangrijk dat iedereen goed op elkaar ingesteld geraakt.”

De 29-jarige renner maakte deze winter de overstap naar Cannondale-Drapac. “De sfeer in de ploeg zit heel goed. Iedereen is gefocust op zijn ding. Er zijn ervaren en nieuwe jongens en die brengen heel veel motivatie. Woensdag heb ik nog pittig getraind, waardoor ik gisteren (donderdag, red.) wat vermoeid was. Ik had dus niet het beste gevoel, maar het belangrijkste is dat ik zaterdag in orde ben. Ik ben zo klaar als ik wou zijn en ik denk dat ik goed genoeg ben om de finale mee te kleuren. Of dat volstaat om te winnen, zullen we moeten zien.”

“Mijn voorbereiding is hetzelfde als vorig jaar. Normaal gezien zal ik dit weekend nog niet in topvorm zijn. Het is de bedoeling om te pieken in de Ronde en Roubaix. Dat is nog enkele weken. Tegen dan zal ik wel in orde zijn”, aldus Vanmarcke tegen Sporza.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties