Ronde van België met mini-versie Luik-Bastenaken-Luik

Geplaatst op donderdag 23 februari 2017 om 12:05

La Redoute is opgenomen in het parcours - Foto: Sirotti

De organisatie van de Baloise Belgium Tour heeft het routeschema voor de komende editie bekendgemaakt. De vijfdaagse rittenkoers kent een passage door het Heuvelland, een 12,6 kilometer lange individuele tijdrit en een mini-versie van Luik-Bastenaken-Luik.

De openingsetappe gaat op 23 mei van Lochristi (nabij Gent) naar kustplaats Knokke-Heist en is er op papier een voor de sprinters. De tweede rit van Knokke-Heist naar Moorslede kent passages over de Kemmelberg en de Monteberg. Op de derde dag staat er in Beveren een 12,6 kilometer lange individuele tijdrit gepland. De koninginnenrit op zaterdag start en finisht in Ans en doet in de finale de Côte de Saint-Nicolas, de Côte de la Roche aux Faucons en La Redoute aan. Vorig jaar werd de etappe door de Ardennen nog geannuleerd na een zware val van onder meer Stig Broeckx. De slotrit gaat van Tienen naar Tongeren.

De ‘Gouden Kilometer’ keert terug. Op deze strook in laatste 20 à 25 kilometer van iedere etappe kunnen de renners bonificatieseconden verdienen. De etappes finishen dit jaar op een later tijdstip, tussen half vijf en vijf uur, en worden rechtstreeks uitgezonden door Sporza en Eurosport.

De etappekoers (2.HC) staat op de kalender van 23 tot 28 mei. Vorig jaar ging de eindzege naar Dries Devenyns.

flag-be Etappeschema Baloise Belgium Tour 2017
Wo 24-05 – Rit 1 : Lochristi – Knokke-Heist (176,3 km)
Do 25-05 – Rit 2 : Knokke-Heist – Moorslede (189,7 km)
Vr 26-05 – Rit 3 : Beveren – Beveren (12,6 km ind. tijdrit)
Za 27-05 – Rit 4 : Ans – Ans (184 km)
Zo 28-05 – Rit 5 : Tienen – Tongeren (177 km)


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties