Roompot-Nederlandse Loterij maakt zich ook op voor Luik-Bastenaken-Luik

Door Youri IJnsen, dinsdag 21 februari 2017 om 12:12

foto: Marcel Koch

Roompot-Nederlandse Loterij heeft dinsdagmiddag een wildcard ontvangen voor Luik-Bastenaken-Luik. Dat heeft de ASO zojuist bekendgemaakt. De Nederlandse ProContinental-formatie kreeg eerder deze week ook al een wildcard voor Parijs-Roubaix. De Waalse Pijl ziet de oranje brigade echter aan zich voorbij gaan.

Roompot-Nederlandse Loterij grijpt naast wildcard Waalse Pijl
De Waalse Pijl maakte dinsdag ook bekend welke zeven ploegen mee mogen doen op basis van een wildcard. Roompot-Nederlandse Loterij kreeg van de ASO geen uitnodiging, waar dat de laatste twee seizoenen nog wel het geval was. De ASO nodigt op woensdag 19 april wel drie Franse ploegen uit, drie Belgische teams en de nieuwe Ierse formatie Aqua Blue Sport, waar Michel Kreder en Peter Koning onder contract staan.

Wildcards flag-be Waalse Pijl 2017
flag-ie Aqua Blue Sport
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-fr Fortuneo-Vital Concept
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-be Wanty Groupe-Gobert
flag-be WB Veranclassic Aqua Protect

Wildcards flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2017
flag-ie Aqua Blue Sport
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-nl Roompot-Nederlandse Loterij
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-be Wanty Groupe-Gobert
flag-be WB Veranclassic Aqua Protect

Hertekening parcours Luik en Waalse Pijl
De Waalse Pijl is iets langer dan de editie van vorig jaar. Dat komt doordat de organisatie besloten heeft om na 124 kilometer twee lussen van 29 kilometer te rijden. Achtereenvolgens moeten de renners de Côte d’Ereffe, de Côte de Cherave en tot slot de Muur van Huy tweemaal overleven. De laatste passage van de Muur van Huy is de finish. La Doyenne heeft op haar beurt een drietal nieuwe beklimmingen ingepast. Een drieluik met hellingen, bestaand uit de Côte de Pont, de Côte de Bellevaux en de Côte de La Ferme Libert, ligt dertig kilometer voor de Col du Rosier. La Redoute volgt 25 kilometer later, waarna de finale écht begint.

Vrouweneditie Luik over La Redoute, La Roche-aux-Faucons en Saint-Nicholas
De vrouweneditie van Luik-Bastenaken-Luik doet dit jaar haar intrede. Vooral de laatste vijftig kilometer van de in totaal 137 kilometer lange koers, zijn zeer zwaar. Daar liggen voor de vrouwen bekende beklimmingen als de Côte de la Vecquée, La Redoute, La Roche-aux-Facons en Saint-Nicholas. Ook de Waalse Pijl voor vrouwen is hertekend. Waar de beklimmingen vorig jaar nog verspreid werden, hopen zich die nu op in de laatste vijftig kilometer. In beide koersen staan de Nederlandse ploegen Boels-Dolmans (Anna van der Breggen), WM3 (Marianne Vos) en Sunweb (Ellen van Dijk) aan de start.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties