Primoz Roglic: “We hebben er voor gevochten en het is gelukt”

Geplaatst op maandag 20 februari 2017 om 07:37

foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft gisteren op overtuigende wijze de eindzege in Volta ao Algarve behaald. De leiderstrui van Primoz Roglic kwam in de lastige slotrit niet in gevaar. “We hebben het perfect gedaan, aan het begin van de koers hebben we als ploeg de race gecontroleerd”, zegt de Sloveen in het persbericht van de ploeg.

“In de finale had ik nog drie ploeggenoten om mij heen. Op de klim was het ieder voor zich”, aldus Roglic. “Het was zwaar, maar dat was het voor iedereen. We hebben er voor gevochten en het is gelukt.”

De volgende doelen van Roglic zijn de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. Met name in de Tirreno wil hij meedoen voor de zege. Vorig jaar moest hij in de Italiaanse rittenkoers genoegen nemen met een 52e plaats. “Het is afwachten wat de toekomst ons brengt. Ik wil goed zijn in tijdrijden, maar ook in de bergen. Ik hoop nog veel etappekoersen te kunnen winnen.”

Ploegleider Frans Maassen was vanzelfsprekend blij met het koersverloop. “In het begin van de koers viel het peloton uit elkaar in waaiers, dat was natuurlijk niet nadelig voor onze ploeg. We hebben het eerste deel van de etappe de koers gecontroleerd. Ik ben onder de indruk van de progressie die Roglic deze winter gemaakt heeft. Ondanks dat wij niet speciaal een ploeg om hem heen hadden gebouwd, is het toch gelukt om hier de eindwinst te pakken.”


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties