Primož Roglič wint Volta ao Algarve, dagzege voor Amaro Antunes

Door Nick Doup, zondag 19 februari 2017 om 17:40

foto: Sirotti (archief)

Primož Roglič heeft de Volta ao Algarve op zijn naam geschreven. De Sloveen van LottoNL-Jumbo gaf in de slotrit niets meer prijs op de steile slotklim van de Alto do Malhão en pakt daarmee de eerste grote eindoverwinning in zijn carrière. De dagzege ging naar Amaro Antunes van W52-FC Porto.

Razendsnel begin
In het eerste wedstrijduur werd liefst 50,2 kilometer afgelegd door het peloton. Mede hierdoor wist er geen vluchtersgroep weg te rijden. De harde wind zaaide paniek, want waaiers lagen op de loer. Een groep van 21 renners maakte zich na tachtig kilometer pas los van het peloton en pakte twee en een halve minuut. Daarbij waren onder meer Maurits Lammertink (best geklasseerde op 4.57), Timo Roosen, Jesper Asselman, André Looij, Sep Vanmarcke, Dries Devenyns, André Greipel, Arnaud Démare en John Degenkolb.

Lammertink laatste vluchter
LottoNL-Jumbo voerde het peloton aan en liet de koplopers vier minuten weglopen, maar met de finale in aantocht zakte die voorsprong toch richting de twee minuten. Sky en W52-FC Porto staken een helpende hand toe. De vluchters werden precies aan de voet ingerekend door het jagende peloton. Lammertink bleef nog het langs voorop, maar ook voor hem bleek het een mission impossible op de steile slotklim naar de Alto do Malhão.

Roglič ijzersterk, Portugese dagwinst
Sky nam het heft in handen in dienst van Kwiatkowski, maar de eerste aanvaller was Amaro Antunes van W52-FC Porto. De Portugees dartelde naar boven en mocht de etappe op zijn palmares bijschrijven. Kwiatkowski versnelde nog, maar Roglič was heer en meester in de favorietengroep en kon zo de eindzege van de Ronde van de Algarve vieren.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties