Kristoff en Hermans aan het feest op slotdag Tour of Oman

Door Nick Doup, zondag 19 februari 2017 om 11:07

Ben Hermans is de eindwinnaar - foto: Sirotti (archief)

Alexander Kristoff heeft de zesde en laatste etappe van de Tour of Oman gewonnen. De Noor van Katusha-Alpecin boekte alweer zijn derde ritzege van deze ronde. De eindzege van Ben Hermans (BMC) kwam, ondanks een valpartij, niet meer in gevaar.

Drie renners zochten al vroeg de aanval, te weten Iljo Keisse (Quick-Step Floors), Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise) en Benjamin Giraud (Delko Marseille Provence KTM). De drie pakten op een gegeven moment drie minuten voorsprong, maar het BMC van klassementsleider Hermans voerde het peloton aan hield het verschil beperkt. De Amerikaanse ploeg kreeg daarbij steun van Katusha-Alpecin en Aqua Blue Sport.

Valpartij Hermans
De wind waaide hevig in de woestijn van Oman, wat voor de nodige onzekerheid zorgde in het peloton. Juist doordat iedereen goed aan het opletten was, kwamen er geen waaiers. Pas na 70 kilometer was er iets van opschudding, toen vlak voor de eerste klim van de dag Ben Hermans ten val kwam. Hij viel ‘zonder erg’ en kon terugkeren in het peloton. Op die beklimming gingen Keisse en De Gendt samen verder.

De Belgische tandem hield de voorsprong op twee minuten, maar het verzet brak toen Katusha-Alpecin de gashendel opendraaide in dienst van Kristoff. Keisse spartelde nog tegen, maar werd op een klein klimmetje ingerekend. Romain Bardet trok nog ten aanval en kreeg olympisch kampioen Greg Van Avermaet mee. Hun poging had geen kans van slagen, waarna Kristoff al voor de derde keer aan het langste eind trok. Ramon Sinkeldam werd op plek zes de beste Nederlander.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties