Greipel blijft Degenkolb en Groenewegen nipt voor in de Algarve

Geplaatst op zaterdag 18 februari 2017 om 18:09

Foto: Sirotti (archief)

André Greipel heeft de vierde etappe in de Volta ao Algarve gewonnen. Het scheelde weinig, maar de Duitser wist John Degenkolb en de snel opkomende Dylan Groenewegen net voor te blijven. De leiderstrui van Primoz Roglic kwam vandaag niet in gevaar.

Van der Hoorn in vroege vlucht
De vlucht van de dag bevatte vandaag opnieuw een renner van Roompot-Nederlandse Loterij. Deze keer was het niet Brian van Goethem die voorop reed, zoals in de eerste twee etappes, maar Taco van der Hoorn. De 23-jarige neoprof had gezelschap van Ryan Mullen (Cannondale-Drapac), Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) en João Matias (LA Alumínios-Metalusa).

De vier leiders kregen maximaal zes minuten voorsprong van het peloton, waar LottoNL-Jumbo lange tijd op kop reed vanwege de leidende positie van Primoz Roglic. In de finale namen enkele sprintersploegen het werk over. De kopgroep leek daardoor weinig kans te hebben, maar de leiders hielden toch goed stand. Op vijftien kilometer van het einde hadden Van der Hoorn, Smith en Mullen nog een voorsprong van anderhalve minuut. Matias was toen al gelost.

Groenewegen dichtbij zege
Wat volgde was een spannende finale, maar de koplopers kwamen net tekort. Op minder dan drie kilometer voor het einde werden ze voorbijgereden door de sprinttreintjes. Die van Trek-Segafredo maakte vandaag de beste indruk. LottoNL-Jumbo was daarentegen niet in staat om een trein op de rails te zetten. Dylan Groenewegen moest het in de slotkilometer grotendeels alleen opknappen.

Dat lukte desondanks aardig. De Nederlander leek in eerste instantie te ver te zitten, maar hij kon in het wiel van André Greipel toch ver naar voren schuiven. Wat leek te volgen was een strijd tussen Greipel en Degenkolb, maar ook Groenewegen kwam ondanks een kleine achterstand nog erg sterk opzetten. Uiteindelijk bleef Greipel de tegenstand nipt voor.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties