Samuel Dumoulin klopt Arthur Vichot in Haut Var

Geplaatst op zaterdag 18 februari 2017 om 17:01

Foto: Sirotti

Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) heeft de eerste overwinning van zijn seizoen binnen. De 36-jarige Fransman was vandaag de snelste in de openingsetappe van de Tour du Haut Var. Hij versloeg Arthur Vichot (FDJ) op een omhooglopende aankomst.

Het begin van de etappe verliep vandaag relatief rustig. Al snel kregen vier renners een vrijgeleide. Brice Feillu (Foruneao-Vital Concept), Félix Pouilly (Roubaix-Lille Métropole), Pierre Gouault (HP BTP-Auber 93) en Marco Bernardinetti (Amore & Vita-Selle SMP) vormden de vlucht van de dag.

De kopgroep mocht vandaag niet erg lang voorop rijden. Op zestig kilometer van het einde werden de vier leiders al ingerekend, waarna een spervuur aan demarrages volgde. Uiteindelijk kregen vijf nieuwe renners de gelegenheid om weg te rijden. Marco Bernardinetti (Amore & Vita-Selle SMP), Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Vital Concept), Antoine Dechesne (Direct Energie), Rémy Di Grégorio (Delko Marseille-Provence KTM en Alex Kirsch (WB-Veranclassic-Aqua Protect) hielden het een stuk langer vol dan hun voorgangers. De vijf koplopers hadden op vier kilometer van het einde nog een voorsprong van vijftien seconden, maar ook dat bleek niet genoeg.

Een grote groep stevende vervolgens af op een omhooglopende aankomst. Hier bleek Samuel Dumoulin over de beste benen te beschikken. De Fransman bleef Arthur Vichot en Maxime Vantomme (WB Veranclassic Aqua Project) voor. Het is voor Dumoulin de 36e overwinning uit zijn profcarrière. Zondag volgt de tweede en tevens laatste etappe in de Tour du Haut Var. Het parcours is dan beduidend lastiger dan vandaag.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties