Ben Hermans: “Ik had dit nooit verwacht”

Geplaatst op zaterdag 18 februari 2017 om 14:53

Foto: Sirotti

Ben Hermans kent een uitstekende start van het seizoen. Na zijn tweede plaats in de Ronde van Valencia (achter Nairo Quintana) weet hij deze week twee etappes te winnen in de Ronde van Oman. De Belg lijkt bovendien het klassement op zijn naam te gaan schrijven. “Het wordt mijn allereerste eindzege in een rittenkoers”, aldus Hermans op de website van zijn ploeg BMC.

“We hebben natuurlijk nog één etappe te gaan”, weet hij, “maar zonder pech ga ik het klassement winnen. Dat is een grote stap voorwaarts voor mij. Ik ben erg blij dat ik het werk van de ploeg kan afmaken. Ik had nooit verwacht om zo’n start van het seizoen te hebben in Valencia en hier in Oman. Ik wilde gewoon top-10 plaatsen scoren. Nu heb ik al een tweede plek in Valencia en normaal gesproken win ik deze wedstrijd, dus dat is een perfecte situatie.”

Zijn ploegleider Valerio Piva is eveneens blij met de prestatie van Hermans. “Ben is in de vorm van zijn leven”, stelt hij. “Hij begon het seizoen drie of vier kilo lichter dan vorig jaar en in Valencia was hij al sterk. Ik ben erg blij voor hem, want hij is iemand die er altijd voor gaat als hij de kans krijgt, maar dan vaak tweede wordt. Dit is een mooie overwinning voor hem.”


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties