Klassementsleider Ben Hermans zegeviert op Green Mountain

Geplaatst op zaterdag 18 februari 2017 om 12:21

Ben Hermans heeft vandaag bewezen dat hij de terechte leider is in de Ronde van Oman. De Belg van BMC bleek in de koninginnenrit de beste op Green Mountain. Hij versloeg Fabio Aru (Astana) en Rui Costa (UAE Abu Dhabi).

Chaotisch begin
Het begin van de wedstrijd verliep erg onrustig. Een harde wind resulteerde in waaiervorming en later zorgde een grote hoeveelheid water op de weg voor een massale valpartij.

Uiteindelijk kwam het peloton weer samen en reed een grote groep naar de voet van de 5,7 kilometer lange – uit kalksteen bestaande – Green Mountain. Twee en een halve minuut eerder was een vijfkoppige ontsnapping al aan de slotklim begonnen. De vluchters van de dag hadden de volgende namen: Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise), Daniel Diaz (Delko Marseille Provence KTM), Olivier Pardini (WB Veranclassic Aqua Protect), Mark Christian (Aqua Blue Sport) en Jonathan Clarke (UnitedHealthcare).

De massale valpartij zorgde ervoor dat de kopgroep een grote voorsprong kreeg. Op zestig kilometer van het einde was het verschil acht en een halve minuut.  Die marge bleek echter niet groot genoeg om stand te houden.

Dimension Data valt aan
De vluchters werden halverwege de klim ingerekend. Dat was voor Lachlan Morton (Dimension Data) het signaal om aan te vallen. De Australiër sloeg direct een gat en reed naar een voorsprong van twintig seconden. Dat leek hoopgevend, maar kort voor het einde wisten acht renners bij hem aan te sluiten.

Eén van hen was Merhawi Kudus (Dimension Data). De renner uit Eritrea probeerde te versnellen, maar zijn poging werd tenietgedaan door Ben Hermans. De Belg bleek vervolgens over de beste benen te beschikken, waarna hij zijn tweede ritzege pakte in deze ronde, voor Aru en Costa. Kudus eindigde uiteindelijk op plaats vijf.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties