Victor Campenaerts: “Alles klopte vandaag”

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2017 om 19:56

foto: Sirotti (archief)

LottoNL-Jumbo heeft dankzij Victor Campenaerts de eerste overwinning van het jaar te pakken. De Belgische tijdrijder was de snelste in de tijdrit van de Ruta del Sol. “Alles klopte vandaag. De voorbereiding was goed en de race verliep naar mijn idee perfect”, zegt hij in het persbericht van de ploeg.

“Sinds een aantal weken voel ik dat ik goed in vorm begin te komen. De ploeg en ik hebben er alles aan gedaan om hier optimaal aan de start te verschijnen. We zijn naar de windtunnel geweest en hebben mijn materiaal zo goed mogelijk aangepast. Het parcours was niet in mijn voordeel, net iets te veel klimmen, maar ik kon mijn vermogen goed kwijt. Ik bleef een hoog tempo houden en ook de bochten sneed ik perfect aan.”

“Ondanks dat ik het hier alleen doe, voelt dit als een overwinning van de ploeg. Ik mocht mij de afgelopen dagen sparen en dat zorgde ervoor dat ik relatief fris aan de start verscheen. Naarmate de start dichterbij kwam, werd ik zenuwachtig. Het team zorgde ervoor dat ik rustig bleef. Grischa Niermann coachte mij voor het eerst en dat is mij goed bevallen.”

“We hadden het parcours ’s ochtends een aantal keer verkend”, aldus ploegleider Grischa Niermann, die in de Ruta Del Sol namens LottoNL-Jumbo debuteert als ploegleider. “Dat wierp zijn vruchten af tijdens de race. Mathieu Heijboer (trainer, red.) had ons verteld dat Campenaerts met deze vorm niet ver van de overwinning zou zitten. Campenaerts bewees vandaag dat hij de snelste was.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties