Jonathan Tiernan-Locke beëindigt carrière

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2017 om 14:41

foto: Sirotti

Jonathan Tiernan-Locke heeft de wielersport vaarwel gezegd. De renner die in opspraak kwam door schommelende bloedwaardes zegt geen tijd en motivatie meer te hebben. “Ik zou sowieso geen prof meer willen zijn”, zegt hij in Britse pers.

De Brit was in 2012 de revelatie van het wielerpeloton. In dat jaar won hij namens het Continentale Endura Racing negen wedstrijden, waaronder de eindklassementen in de Ronde van de Middellandse Zee en de Tour of Britain. Het leverde hem een tweejarige contract op bij Sky. Maar aan het eind van zijn eerste contractjaar bij Sky raakte hij in opspraak. In het najaar van 2013 kreeg de UCI hem in het vizier vanwege verdachte schommelingen in zijn bloedwaardes. Het leverde hem in juli 2014 een schorsing op van twee jaar.

De inmiddels 32-jarige renner keerde terug en reed afgelopen jaar als eenling enkele Britse wedstrijden. Ondanks kleine succesjes ziet hij de meerwaarde er niet van in om verder te gaan. “Ik ben blij dat ik het afgelopen jaar heb gekoerst, ondanks dat ik nooit echt fit was.”

“Qua training deed ik het minimale en soms had ik zelfs een paar dagen zonder fiets. Ik heb gezocht naar motivatie, maar het is lastig om je op te laden voor wedstrijden die je voorheen beschouwde als opstapje naar profkoersen. Ik houd nog steeds van de fiets. Maar voor nu is het plan om fit te blijven en te genieten van toertochten.”

Tiernan-Locke werkt ondertussen mee aan een onderzoek van het Britse antidopingagentschap naar misstanden bij Sky en de Britse selectie. Onlangs claimde hij dat de renners in de Britse WK-ploeg van 2012 de controversiële pijnstiller Tramadol kregen aangeboden.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties