Nieuwe ritzege Kristoff in Oman

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2017 om 12:06

Alexander Kristoff heeft de vierde etappe in de Tour of Oman gewonnen. Lange tijd leek het erop dat een kleine groep vluchters voor de zege zou strijden, maar vlak voor de finish wist toch nog een peloton met sprinters de spits van de wedstrijd te bereiken. Voor Kristoff is het zijn tweede overwinning in deze Tour of Oman. De Noor was ook de beste in de openingsrit.

De kortste etappe van de Tour of Oman begon onstuimig door een reeks aan demarrages. Uiteindelijk wisten negen renners een kloof te slaan, waaronder Bob Jungels en Mike Teunissen. Zij kregen van het peloton maar beperkte bewegingsvrijheid. De voorsprong schommelde rond de anderhalve minuut.

In de afdaling van de Bousher Al Almerat konden de medekoplopers maar nauwelijks in het wiel van de Luxemburger en Nederlander blijven. Door hun daalkunsten liep het verschil lichtjes op naar twee minuten.

Op de daarop volgende beklimming waren de rollen omgedraaid. Eerst moest Jungels en daarna ook Teunissen lossen. Ondertussen zakte door toedoen van BMC de voorsprong tot onder de minuut.

Nadat de kopgroep was bijgehaald nam AG2R La Mondiale het commando over. Op de laatste grote beklimming wisten daardoor vijftien renners weg te rijden, maar zij zouden het niet halen tot de finish. Ook uitvallen van Fuglsang en Küng, en Frank mislukten. Nabij het Omaanse ministerie van Toerisme waren het toch nog de sprinters die streden voor de ritzege. In de massasprint was Kristoff opnieuw de sterkste. Ben Hermans behoudt zijn leiding in het algemeen klassement.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties