Parcours New Energy Tour bekend

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2017 om 09:40

De organisatie van de New Energy Tour heeft de exacte route van de nieuwe Nederlandse wedstrijd geopenbaard. Vanuit startplaats Capelle aan den IJssel rijden de renners in een grote lus van 190 kilometer over de Zuid-Hollandse eilanden om vervolgens in Alblasserdam te finishen.

“We gaan grotendeels over de parcoursen die bekend zijn van de World Ports Classic en de Tour van 2010 en 2015, over onder andere Goeree Overflakkee, terug naar het noorden en de finish is in Alblasserdam”, vertelde koersdirecteur Koos Moerenhout eerder deze week. Naast Roompot-Nederlandse Loterij en Lotto Soudal heeft inmiddels ook Quick-Step Floors haar komst bevestigd. Met LottoNL-Jumbo is de organisatie nog in gesprek.

In het parcours ontbreekt een passage door Rotterdam. In de havenstad werd onvoldoende draagvlak gevonden voor de plannen. De nieuwe UCI 1.1-wedstrijd staat gepland voor zaterdag 20 mei en wordt gecombineerd met de Dag van de Fiets. Op de dag van de wedstrijd worden er allerlei festiviteiten in de gemeenten langs het parcours georganiseerd.

Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties