Kwiatkowski past voor Vlaamse voorjaar

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2017 om 08:34

foto: Sirotti

Michal Kwiatkowski zal dit seizoen ontbreken in de Vlaamse voorjaarswedstrijden. De Pool heeft geen enkele kasseiklassieker in zijn wedstrijdprogramma opgenomen. Zijn overwinning in de E3 Harelbeke zal hij niet verdedigen, meldt Het Nieuwsblad.

Kwiatkowski richt zijn pijlen dit voorjaar op de Ardennenklassiekers een campagne over de Vlaamse heuvels en kasseien past daarbij niet in zijn voorbereiding. “Met alle respect voor Harelbeke, maar voor mij tellen enkel de monumenten. De Ronde viel tegen, de Waalse klassiekers waren nog erger”, aldus de renner van Sky.

“Ik wil het nog beter doen dan in 2015, toen ik de Amstel Gold Race won. Ik kies voor de Waalse klassiekers. De ploeg was meteen akkoord. Of ik Vlaanderen zal missen? Natuurlijk. Maar soms moet je keuzes maken en je verstand volgen in plaats van je hart.”

De Pool kende afgelopen seizoen een tegenvallend jaar. Een herhaling van nog zo’n seizoen wil hij voorkomen: “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik mijn carrière beter moet plannen, wil ik scoren. Ik moest afgelopen winter resolute keuzes maken.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties