Søren Kragh Andersen bezorgt Sunweb overwinning in Oman

Geplaatst op donderdag 16 februari 2017 om 12:08

Foto: © Cor Vos | Team Sunweb

De derde rit in de Ronde van Oman is gewonnen door Søren Kragh Andersen. De 22-jarige Deen van Sunweb bleef in Quriyat na een rit van 162 kilometer op de slotklim Rui Costa en Ben Hermans voor. Hermans blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

In het begin van de wedstrijd ontstond er een vroege vlucht van zes renners. Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen-Baloise), Matthew Brammeier (Aqua Blue Sport), Chun Kai Feng (Bahrain Merida), Kazushige Kuboki (Nippo – Vini Fantini), Gavin Mannion (UnitedHealthcare) en Frantisek Sisr (CCC Sprandi Polkowice) werkten goed samen en kregen een vrijgeleide van het peloton.

Op initiatief van BMC en UAE Abu Dhabi werd het verschil binnen de perken gehouden. De maximale voorsprong bedroeg niet veel meer dan drie minuten. De vlucht zou niet tot het einde stand houden. Op 15 kilometer van het einde volgde een hergroepering

Op de slotklim trok Laurens De Plus ten aanval, maar de Belg werd in de laatste meters bijgehaald. Kragh Andersen slaagde er wel in de favorieten voor te blijven en boekt daarmee zijn eerste zege bij de profs.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties