WADA wacht met publiceren namen klanten Fuentes

Geplaatst op donderdag 16 februari 2017 om 09:45

Het WADA weet welke sporters er klant waren bij de omstreden dopingdokter Fuentes, maar wacht nog met het publiceren van de namen. Dat vertelt voormalig WADA-directeur David Howman aan de Spaanse sportkrant AS. Het juridische team van het Wereld Anti-Doping Agentschap bekijkt of het de namen kan publiceren, zonder dat het kan worden aangeklaagd.

“De mensen willen de namen van de betrokken sporters weten, maar er zijn juridische problemen die eerst afgehandeld moeten worden”, aldus Howman. “Operaction Puerto moet afgesloten worden. We moeten weten wat er gebeurd is, zodat het in de toekomst niet opnieuw kan gebeuren.” De dopingzaak dateert uit 2006. Inmiddels kunnen de atleten niet meer worden gestraft.

WADA ontving de informatie van de Spaanse rechtbank, nadat het succesvol beroep had aangetekend tegen de vernietiging van de 211 bloedzakken. Deze werden vervolgens in een lab in het Zwitserse Lausanne getest. Naar verluidt zou het gaan om 36 sporters, waaronder 20 wielrenners. Onder meer Alejandro Valverde, Ivan Basso, Michele Scarponi en Jan Ullrich werden gestraft naar aanleiding van hun betrokkenheid bij de zaak. Ook de Nederlander Thomas Dekker bekende klant bij Fuentes geweest te zijn.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties