Sprintzege Gaviria in de Algarve, Groenewegen vierde

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017 om 18:09

Foto: © Tim De Waele

Fernando Gaviria heeft de openingsetappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. De renner van Quick Step Floors won in Zuid-Portugal na een etappe van 182,9 kilometer de massasprint. André Greipel moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Van Goethem op avontuur
Net als in Andalusië ging er ook in het zuiden van Portugal een renner van Roompot-Nederlandse Loterij in de aanval. Brian van Goethem vormde samen met Adam De Vos (Rally Cycling), Christoph Pfingsten (Bora-Hansgrohe), Justin Oien (Caja Rural) en Joao Benta (Rádio Popular Boavista) de vlucht van de dag. Nadat De Vos de punten van de bergtrui veroverde, liet hij zich terugzakken. De vluchters slaagden er niet in hun aanval tot het einde vol te houden. Op 25 kilometer van de aankomst volgde een hergroepering.

Gaviria rapste sprinter
De rit zou zoals verwacht beslist worden in een massasprint, waardoor in de finale de verschillende treintjes zich formeerden. LottoNL-Jumbo kwam aan de verkeerde kant van de weg terecht, waardoor de voorbereiding voor Groenewegen in de soep liep.

Na een moment van twijfel bij het treintje van Cofidis ging Richeze in de slotkilometer vroeg aan, waarna zijn kopman Gaviria het overnam. De Colombiaan hield mede door even van zijn lijn af te wijken concurrent Greipel achter zich. Hij boekt zijn derde zege van het seizoen en vertrekt morgen in de leiderstrui.

© Tim De Waele


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties