Wattmeister Topcompetitie krijgt stagecontract bij Katusha-Alpecin

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017 om 19:00

De winnaar van de Topcompetitie Wattmeister competitie krijgt een stagecontract bij Katusha-Alpecin. Het regelmatigheidsklassement organiseert dit seizoen een nieuwe wedstrijd, waarbij wordt gemeten welke renner uit de Topcompetitie het hoogste wattage per kilogram wegtrapt op een smart trainer.

Fietsmerk Canyon legde de link met Katusha-Alpecin. “We waren meteen gecharmeerd van het idee. Het is origineel, maar ook baanbrekend,” legt manager José Azevedo van Katusha-Alpecin uit. “Al over twee weken krijgen we de eerste resultaten te zien. Ik ben heel benieuwd. We zouden graag een nieuw Nederlands talent toevoegen aan de selectie, naast de Nederlander Maurits Lammertink”.

Op woensdag 1 maart organiseert Topcompetitie de kick-off, waarbij 17 teams uit de Topcompetitie één renner mogen leveren. Tijdens het seizoen mogen renners van de Topcompetitie-teams op zes woensdagen dezelfde test doen. Op woensdag 5 juli vindt de finale met de beste tien renners plaats. De winnaar rijdt vanaf 1 augustus als stagiair voor WorldTour-ploeg Katusha-Alpecin.

Lees ook:
Wie wordt de Wattmeister van 2017?


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties