Tiesj Benoot: “Ik wil beter doen dan de vorige twee jaren”

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017 om 15:22

Foto: Marcel Koch

Tiesj Benoot staat aan de vooravond van zijn derde seizoen bij de profs. De 22-jarige Belg van Lotto Soudal moest vorig jaar na een val in de Ronde van Vlaanderen een streep door zijn voorjaar zetten, maar dit seizoen is hij al sterk begonnen met drie top 10-noteringen op Mallorca. In de voorjaarsklassiekers is hij een renner om rekening mee te houden.

Benoot staat bekend als een groot talent, maar zijn eerste profzege laat nog op zich wachten. Hij vertrouwt erop dat zijn tijd nog zal komen. “Ik ben pas 22 jaar. Ik koers zeer graag en probeer te winnen, dan komt het er een keer van”, vertelt aan Het Laatste Nieuws. “Mijn programma maakt het niet makkelijker. Vanaf volgende week zal het alleen maar WorldTour zijn. Ik zal nooit veel koersen winnen, maar als ik er een win, zal het misschien direct een grote zijn.”

Volgende week zaterdag staat hij aan de start van Omloop Het Nieuwsblad. “Voor mij is dat de eerste belangrijke koers, en tot de Amstel Gold Race heb ik acht kansen. Ik zeg van geen enkele dat ze belangrijker is. Er zijn wel koersen die als subtopper of jonge renner makkelijker zijn. Maar ik bewees ook al dat de Ronde voor mij moet kunnen. Vorig jaar was ik beter dan in 2015, maar ik viel.”

Benoot wil in het voorjaar van zich doen spreken. “Ik ga echt tevreden zijn als ik een beter seizoen heb dan de vorige twee jaren. Beter dus dan vijfde in de Ronde of derde in de Omloop. Ik haal het plezier uit de koersen door finales te rijden met de toppers. Maar ik ga niet zeggen: ‘Ik moét er een winnen.’ Als ik op mijn 25ste kan winnen: ook goed.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties