Lobato: “Ik wil in Milaan-San Remo en Hamburg een belangrijke rol spelen”

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017 om 12:11
Juan José Lobato

Foto: LottoNL-Jumbo

Juan José Lobato kijkt met een goed gevoel terug op de start van zijn seizoen. De 28-jarige Spanjaard reed in de Ronde van Dubai zijn eerste wedstrijdkilometers voor zijn nieuwe werkgever LottoNL-Jumbo. “Hoewel mijn voorbereiding allesbehalve ideaal was, deed ik toch meteen vooraan mee,” kijkt hij terug op de site van zijn ploeg.

De aanloop naar het nieuwe seizoen verliep niet zonder problemen. “In december liep ik een blessure op, waardoor ik tot januari niet kon trainen zoals ik gehoopt had. Ik ben dan ook blij dat mijn eerste wedstrijd zo voorspoedig verliep.”

De Spanjaard moest wennen aan de sprinttrein van de ploeg. “Alles was nieuw. Niet alleen mijn ploeg, maar ik werkte ook voor het eerst samen met een sprinttrein. Ik mocht naast Dylan telkens mijn eigen gang gaan in de sprint met het oog op een goed klassement. Tegelijkertijd heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk bij te leren over de sprinttrein. Ik denk namelijk dat ik in de toekomst van toegevoegde waarde kan zijn voor Dylan.”

In Dubai reed hij twee keer bij de beste tien. “Het heeft mij veel vertrouwen gegeven. Hoewel mijn voorbereiding allesbehalve ideaal was, deed ik toch meteen vooraan mee. Ik ben er zeker van dat ik dit jaar een belangrijk aandeel in de overwinningen van Team LottoNL-Jumbo kan hebben. Dankzij de sprinttrein zal het voor mij namelijk makkelijker zijn om in een juiste uitgangspositie aan de sprint te beginnen. Verder hoop ik in de klassiekers als Milaan-Sanremo en Hamburg Cyclassics een belangrijke rol te spelen.”


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties