Dubbelslag Ben Hermans in Oman

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017 om 11:30

Foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

De tweede etappe in de Ronde van Oman is gewonnen door Ben Hermans. De renner van BMC kwam na een etappe van 145,5 kilometer in Al Bustan als eerste over de finish. Hij neemt door zijn overwinning de leiderstrui over van Alexander Kristoff.

In een nerveuze openingsfase ontsnapten vijftien renners, maar de groep met onder meer Roy Curvers werd al op de eerste klim ingerekend door het peloton. Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) en Mark Christian (Aqua Blue) hadden daarna meer succes. Het duo reed een maximale voorsprong van bijna acht minuten elkaar en zou de vlucht van de dag vormen.

De twee bleven lang voorop, maar het peloton had de situatie onder controle. Op 22 kilometer van het einde volgde een hergroepering. In de finale probeerden Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) en Daniel Eaton (UnitedHealthcare) een sprint te voorkomen, maar ondanks een voorsprong van ruim een halve minuut slaagden zij daar niet in. Twee kilometer voor het einde kwam alles weer samen.

In de strijd om de dagzege beschikte Hermans op een oplopende finishstraat over de snelste sprint. Hij liet Jakob Fuglsang en Rui Costa achter zich.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties