Basso: “Contador kan opnieuw de Tour winnen”

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017 om 09:56

Foto: Sirotti

Ivan Basso denkt dat Alberto Contador dit jaar een nieuwe Tourzege aan zijn palmares toe kan voegen. De Italiaan vertelt aan Cycling Weekly dat hij verwacht dat de Spanjaard deze zomer Chris Froome kan verslaan.

Basso (momenteel als coach actief in het opleidingsprogramma van Trek-Segafredo) denkt dat wanneer Contador aan de Tour begint met dezelfde conditie als Froome en Quintana en gevrijwaard blijft van blessures of pech, hij La Grande Boucle opnieuw kan winnen. “Natuurlijk kan hij de Tour winnen,” aldus Basso. “Alberto heeft mij nog nooit teleurgesteld. Hij is een unieke renner die blijft vechten voor zichzelf en zijn doelen”, stelt hij. “Hij gedraagt zich als Usain Bolt wanneer die naar de Olympische Spelen gaat. We hebben het over de beste actieve ronderenners. Zijn overwinningen in de Tour, Vuelta en Giro spreken voor zich.”

Contador moest vorig jaar na enkele valpartijen vroegtijdig de Tour verlaten, maar Basso heeft zijn oud-ploeggenoot nog steeds hoog zitten. “Froome en Quintana zullen zijn belangrijkste rivalen zijn. Vorig jaar was hij prima in vorm maar zat het hem niet mee. Wanneer hij het tegen hen op kan nemen in dezelfde conditie, dan is het duidelijk dat hij de Tour kan winnen. Ik hoop dat pech hem bespaard blijft. Hij is 34, maar nog steeds een unieke wielrenner.”


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties