Innovatief sneeuwdeken tekent Cyclocross Masters Waregem

Door Youri IJnsen, dinsdag 14 februari 2017 om 19:53

foto: Marcel Koch

Wat er ook gebeurt: er ligt volgende week woensdag sowieso sneeuw tijdens de Soudal Cyclocross Masters in Waregem, de afsluiter van het veldritseizoen. Organisator Golazo heeft een vrachtwagen vol sneeuw besteld. Een regendouche werd ook overwogen, vertelt Erwin Vervecken aan Het Nieuwsblad.

Sneeuw uit Nederland
De sneeuw is dus een kunstmatige hindernis in Waregem. “We leggen die sneeuw aan in een bocht, wat moet zorgen voor een spectaculaire hindernis”, aldus Vervecken. “De sneeuw wordt gemaakt in een firma in Nederland en hier geleverd. Het wordt een toffe hindernis maar ook gemakkelijk, want we moeten ze niet opruimen. Na twee dagen is de sneeuw gesmolten.”

Ook een regendouche is de revue gepasseerd, maar dat idee bleek vooralsnog niet haalbaar. “We wilden een regendouche installeren. Maar daarbij speelde de datum van de cross ons parten”, legt Vervecken uit. “De kans op vriestemperaturen en gladheid is te groot. Hadden de Masters in oktober plaats gevonden, dan hadden we zeker zo’n regendouche geïnstalleerd.”


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties