Boonen valt zonder erg in Oman

Door Youri IJnsen, dinsdag 14 februari 2017 om 17:15

foto: Tim De Waele

Tom Boonen kwam in de finale van de eerste rit in de Tour of Oman ten val. Met een kapot koerstenue passeerde hij de finish, op anderhalve minuut van ritwinnaar Alexander Kristoff. Zijn achterstand, alsmede die van Iljo Keisse en Eros Capecchi, werd na afloop teruggedraaid in dezelfde tijd als de ritwinnaar.

Boonen schrijft op Instagram dat alles goed met hem gaat. “Ik ben vandaag wat huid verloren op het asfalt. Na de rit heb ik nog eens veertig kilometer gereden om wat stoom af te blazen. Nu ben ik weer in orde”, aldus Tornado Tom. Ploegleider Wilfried Peeters vertelt tegenover De Telegraaf hij de tuimelperte tot stand kwam. “Een renner was aan het uitbollen, waardoor gangmaker Yves Lampaert even moest inhouden. Toen raakte Tom zijn wiel. Maar ik denk dat de verwondingen meevallen. Het zijn wat schaafwonden en morgen zal hij wat stijf zijn.”

De wereldkampioen van 2005 is bezig aan zijn laatste weken als profwielrenner. Na Parijs-Roubaix stopt de Belg van Quick-Step Floors moet koersen. “Als renner moet je niet teveel nadenken”, antwoordt Peeters op de vraag of deze val zijn voorbereiding verstoort. “Op elke hoek kan er een gevaar zijn, maar dat is in het gewone leven ook zo. Je moet je eigen ding doen en aan elke wedstrijd een goed gevoel overhouden. Voor de toekomst is deze val geen reden om te paniekeren.”

It’s not always easy,not even for a champion @bomtoonen #crash #injury @tourofoman #cycling #stage1 @quickstep_team

Een bericht gedeeld door Tim De Waele (@tdwsport) op


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties