Eerste rit Tour of Oman valt ten prooi aan Kristoff

Door Youri IJnsen, dinsdag 14 februari 2017 om 12:05

foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Alexander Kristoff heeft de eerste etappe in de Tour of Oman 2017 gewonnen. De 29-jarige Noor van Katusha-Alpecin was in Naseem Park de snelste in de massasprint. Hij verschalkte Kristian Sbaragli en Sonny Colbrelli. Door zijn zege is Kristoff automatisch ook de eerste leider.

Razendsnel eerste uur
Direct vanuit het startschot plaatsten vijf renners een aanval. Het peloton geloofde het wel en ook andere renners met snode plannen besloten het rustig aan te doen vandaag. Of tenminste, dat was de bedoeling. In het eerste uur haspelden de renners echter 49 kilometer af. Desondanks wist het vijftal hun voorsprong uit te bouwen. Larry Warbasse (Aqua Blue Sport), Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise), Alan Marangoni (Nippo-Vini Fantini), Guiseppe Fonzi (Wilier Triestina-Selle Italia) en Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect) verzamelden een maximale voorsprong van drie een een halve minuut.

Katusha-Alpecin brengt Kristoff in stelling
In het peloton lieten alle ploegen het werk over aan Katusha-Alpecin, die met Kristoff de torenhoge favoriet in hun rangen hadden. De Noor had hier een jaar geleden namelijk met verve gewonnen. De Zwitserse ploeg hield de vijf koplopers de gehele dag binnen schot en rekende goed. De Gendt en Fonzi waren de eerste twee die vooraan af moesten haken, met nog 25 kilometer te gaan. Ook de overige drie waren niet bestand tegen het op hol geslagen peloton. Zij werden op enkele kilometers van het einde ingerekend. In de massasprint die volgde was het vervolgens Kristoff die de maat van de concurrentie nam.

Beelden van de laatste kilometer, inclusief de val van Tom Boonen


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties